Barbara Uitvaartverzorging

 

Barbara Uitvaartverzorging

sinds 1912

In juli 1912 is 'Uitvaartverzorging Noordwijk Binnen' van start gegaan als buurtvereniging in Noordwijk Binnen. Er woonden daar destijds vrijwel alleen Rooms Katholieken. Een gemeenschap waarbij burenhulp heel normaal was. Mensen zorgden voor elkaar en dus ook voor elkaars uitvaart. In de zeventiger jaren is de buurtvereniging omgezet naar Uitvaartverzorging Barbara Noordwijk.

Het organiseren van de uitvaart doen wij met u 

Samen organiseren wij een persoonlijk afscheid

Al dan niet een geloof omarmend, het samen afscheid nemen met de juiste woorden, muziek, rituelen en stiltemomenten is loslaten wat dierbaar is, maar ook bouwen aan blijvende herinneringen. 

Daarom besloten wij ook onze naam te wijzigen naar Barbara Uitvaartverzorging. Omdat wij niet alleen in Noordwijk maar juist ook in Katwijk, Rijnsburg, Valkenburg en Duin- en Bollenstreek ons werkgebied kennen.

Wij zijn dag en nacht (7 dagen per week) bereikbaar om u te ondersteunen en te ontzorgen wanneer u een dierbare heeft verloren.
 

Met respect voor tradities 

Geloof is een belangrijk thema in uw leven. Of in het leven van uw overleden dierbare. Dit thema is voor u dan ook leidend in het afscheid. Barbara Uitvaartverzorging kent de kerkelijke rituelen, regels en gebruiken. Van het gebruik van bloemen tot het aansteken van de Paaskaars: wij denken graag met u mee. 

Ons team

Barbara Uitvaartverzorging

Areen van der Plas

Uitvaartbegeleidster

Deze navolgende steekwoorden kenmerken mijn persoonlijkheid en/of werkwijze:
Bewust, eerlijk, creatief, zorg en aandacht, liefdevol, oog voor detail, transparant, kwaliteit, begeleiden, informeren, betrokken, dienstverlenend

Sinds jaar en dag heb ik veel affiniteit met de aspecten rondom rouw en overlijden. Uiteindelijk kreeg de uitvaartzorg steeds meer mijn hart en besloot ik er mijn beroep van te maken. Na ruim tien jaar ervaring kan ik vol overtuiging zeggen dat het beroep van uitvaartverzorger mij past en ik pas bij de uitvaartzorg.

Ik vind het bijzonder en eervol om op een heel kwetsbaar moment in het leven van mensen, rondom het sterven van een geliefde, van betekenis te mogen zijn. Samen met hen op weg te gaan. Hen veel zorg uit handen te nemen en met een goed advies bij te staan zodat zij bewuste keuzes kunnen maken.

Barbara Uitvaartverzorging

Michel van der Bent

Uitvaartbegeleider

Iets voor een ander kunnen betekenen, was voor mij een van de redenen om te gaan werken in de uitvaartbranche. Om dat te mogen doen op een moment waarop mensen, soms plotseling, geconfronteerd worden met een overlijden, vind ik elke keer weer een heel bijzondere en dankbare taak. Ik vind het daarbij belangrijk de wensen van de nabestaanden met betrekking tot de uitvaart te volgen. Om hen te mogen begeleiden in het vinden van een manier om een uitvaart zo te laten zijn dat die past bij de overledene én bij de nabestaanden.

Daarnaast stellen wij graag onze gastvrouwen aan u voor:

Het team van gastvrouwen van Barbara Uitvaartverzorging ondersteunt de uitvaartbegeleiders, als dat nodig is, op de dag van de uitvaart. Ook zij werken met hart en ziel en oog voor detail.

v.l.n.r. Yvonne, Lonneke, Loes en Heleen.
v.l.n.r. Joke, Lonneke, Yvonne, Loes en Heleen.

En deze dames verzorgen voor u graag een kop koffie en/of lunch

Barbara Uitvaartverzorging beschikt ook over een team van vrouwen, die voor en/of na de uitvaart de condoleance verzorgt.

Barbara Uitvaartverzorging
v.l.n.r. Jacqueline, Ria en Joke. Irene ontbreekt op deze foto.

Geef woorden aan je verdriet:
verdriet dat niet uitgesproken wordt overvraagt het hart en doet het breken.

William Shakespeare

Barbara Uitvaartverzorging

Uw wensen vooraf vastleggen

Ieder afscheid is bijzonder en een herinnering voor altijd. Met oog voor detail zet Barbara Uitvaartverzorging zich met zorg, tijd en aandacht in voor het afscheid dat bij u en de overledene past.

Maak een afspraakof bel 071 36 46 006