Inspiratie

We markeren belangrijke momenten in ons leven.
Mooie, kostbare momenten markeren en delen we.

Zo willen we ook de dood van iemand die ons lief was, markeren door een waardig afscheid. Een afscheid, dat ons de mogelijkheid geeft stil te staan bij het leven van degene die is overleden en wat de overledene voor ons gedurende dat leven betekend heeft.

Met de juiste woorden, muziek, rituelen en stiltemomenten loslaten wat dierbaar is, maar ook bouwen aan blijvende herinneringen.

Barbara Uitvaartverzorging

Afscheidsfotografie

Het maken van foto’s in de periode van afscheid en het afscheid zelf kan enorm waardevol zijn. Het is vaak niet het eerste waar je aan denkt maar achteraf zijn nabestaanden heel blij met mooie foto’s als herinnering en troost. Tevens kan het helpen bij het verweven van het verlies. De afgelopen jaren hebben wij, in onze regio, goede contacten opgebouwd met een aantal fotografen gespecialiseerd in afscheid.

Bloemen

Bloemen geven vaak blijk van waardering en liefde. Zonder woorden brengen ze troost en warmte. Wij werken samen met een team van bloemisten die de kunst verstaan dit te vertalen naar een mooi boeket of rouwarrangement.

Barbara Uitvaartverzorging
Barbara Uitvaartverzorging

Catering

Naast het bekende kopje koffie en plakje cake wordt er vaker gekozen voor een andere invulling van de catering na een uitvaart. Er zijn vele mogelijkheden. Wij informeren u daar graag over. Eigen smaak maakt het afscheid persoonlijk.

Uitvaartlocaties

Bij een uitvaartlocatie denk je vaak aan een aula of kerk. Maar een afscheidsceremonie kan ook in een restaurant, thuis, in de woonkamer of tuin, clubhuis of mooi kasteel worden gehouden. Er zijn voldoende alternatieven voor een uitvaartcentrum. Een locatie zoals u dat wenst en passend bij de wensen van uw geliefde.

Barbara Uitvaartverzorging
Barbara Uitvaartverzorging

Rituelen

Rituelen bieden troost en houvast bij een afscheid. Bij een kerkelijke uitvaart zijn veel rituelen van oudsher onderdeel van de dienst of viering. Maar ook bij niet kerkelijke uitvaarten hebben mensen behoefte aan rituelen. Datgene waar bewust inhoud aan wordt gegeven en nadrukkelijk wordt benoemd is een ritueel. Wij helpen u de vertaalslag te maken tijdens maar ook na de uitvaart.

Vervoer

Er zijn vele vormen van vervoer voor de dag van de uitvaart. Van traditioneel tot bijzonder vervoer: een koets, een oldtimer, een bakfiets, een loopkoets, motor. Wilt u weten welke mogelijkheden er zijn dan geven wij u daar graag advies bij.

Barbara Uitvaartverzorging

Geef woorden aan je verdriet:
verdriet dat niet uitgesproken wordt overvraagt het hart en doet het breken.

William Shakespeare

Barbara Uitvaartverzorging

Uw wensen vooraf vastleggen

Ieder afscheid is bijzonder en een herinnering voor altijd. Met oog voor detail zet Barbara Uitvaartverzorging zich met zorg, tijd en aandacht in voor het afscheid dat bij u en de overledene past.

Maak een afspraakof bel 071 36 46 006