Barbara Uitvaartverzorging

 

Afscheid nemen van een kind

Als je kind sterft staat alles stil

Niets is zo tegennatuurlijk als het moeten loslaten van je kind, hoe klein of groot dat kind ook is. Van een kind hoor je geen afscheid te moeten nemen.

Wij hebben ervaren dat het overlijden van een kind heel diep ingrijpt in het leven van ouders, broertjes, zusjes en van familie en vrienden. Na het overlijden is er tijd nodig om stil te zijn, na te denken en te zoeken naar de beste vorm en naar passende rituelen voor het afscheid.

Juist bij het overlijden van een kind is het enorm belangrijk dat dat afscheid mooi en waardevol is. Familie en eventueel de beste vrienden van het kind kunnen een actieve rol vervullen (bij de voorbereidingen van of) tijdens de uitvaart.

Niemand wil afscheid nemen van een kind. Maar áls het moet, dan is het goed dat liefde voelbaar is. Liefde voor een kostbaar leven.

Barbara Uitvaartverzorging
Barbara Uitvaartverzorging

Kinderen bij een uitvaart

Kinderen kunnen in hun jonge leven ook te maken krijgen met de dood wanneer een vader, moeder, opa, oma, broer of zus overlijdt. Het spreekt vanzelf dat een dergelijke gebeurtenis een grote impact heeft op het gevoelsleven van een kind.

Uit ervaring weten wij dat het belangrijk is om kinderen vanaf een bepaalde leeftijd te betrekken bij het afscheid; uiteraard rekening houdend met hun emotionele ontwikkeling. Ze zijn goed in staat hun eigen grenzen aan te geven. Als een kind een taak krijgt voor of tijdens de uitvaart, voelt het zich serieus genomen. En kan het ervaren dat een verdrietige periode tegelijk ook heel bijzonder kan zijn.

Samen zoeken we een weg om de kinderen te betrekken bij een afscheid op een manier die bij hen past.

Verdriet zegt iets over de kwaliteit van het verloren geluk.

Herman van Veen

Barbara Uitvaartverzorging

Uw wensen vooraf vastleggen

Ieder afscheid is bijzonder en een herinnering voor altijd. Met oog voor detail zet Barbara Uitvaartverzorging zich met zorg, tijd en aandacht in voor het afscheid dat bij u en de overledene past.

Maak een afspraakof bel 071 36 46 006