Barbara Uitvaartverzorging


UPDATE  15 juni 2022 : Actie is gesloten

Afscheidshuis Barbara bestaat 10 jaar

Bakje koffie? Graag gedaan!

24 maart 2022 is het tien jaar geleden dat de deuren van het Afscheidshuis Barbara in Noordwijk werden geopend: een landelijke primeur. Het fraaie witte huis aan de Gooweg biedt een plek waar nabestaanden in een warme en huiselijke sfeer afscheid kunnen nemen van hun dierbare. 
 

Tijdelijk thuis

Dat het bijzondere concept werkt, blijkt wel uit de vele positieve reacties. Uitvaartbegeleidster Areen van der Plas leest wat berichten voor: ‘Zo waardevol om op deze manier terug te kunnen kijken op het afscheid van onze moeder.’ ‘We mochten alle rust en tijd nemen.’ ‘We voelden ons hier allemaal een beetje thuis.’ Ze gaat verder: ‘Afscheid nemen is een proces, waar wij de mensen in meenemen. Daar helpt het Afscheidshuis zeker bij, voor nabestaanden is het bijna een tijdelijk thuis.’ 

Gratis koffiedrinken

Barbara Uitvaartverzorging wil dit 10-jarig bestaan niet ongemerkt voorbij laten gaan.  Areen: ‘Iets vieren ligt in onze branche best gevoelig. Alhoewel bij het afscheid ook regelmatig het vieren van het leven wordt benoemd. Wij trakteren om op onze kosten koffie te gaan drinken bij het Hof van Holland in Noordwijk of bij Blondi in Katwijk.

Het mag weer! 

Daarom willen wij de mogelijkheid bieden elkaar te ontmoeten. Er is veel gebeurd in de afgelopen 2 jaar; we moesten elkaar lang missen, misschien was er een verlies of heeft iemand wat extra aandacht nodig. Wij geven iedereen de gelegenheid om weer eens gezellig bij te praten; met je moeder, een vriend(in), een collega, je buurvrouw of wie dan ook. En Barbara Uitvaartverzorging neemt dan het ‘bakkie troost’ voor haar rekening.

Graag gedaan!