Lezing prof.dr.em. Manu Keirse in Sassenheim

Lezing prof.dr.em. Manu Keirse in Sassenheim

Rouwen is liefde

Op woensdag 28 februari om 19.30 uur is er lezing van prof. dr. em. Manu Keirse in Sassenheim. Manu Keirse is klinisch psycholoog, doctor in de geneeskunde en de autoriteit in België en Nederland als het om verdriet, verlies en de laatste levensfase gaat. Zijn boeken zijn stuk voor stuk bestsellers en werden in vele talen vertaald.

Verdriet is de keerzijde van liefde. Vroeg of laat zul je afscheid moeten nemen van iets dat, of iemand die je dierbaar is. Helaas boezemen dood en afscheid velen onder ons angst in, omdat we collectief verleerd zijn wat rouwen is. Het liefst houden we de dood zo ver mogelijk van ons weg. Maar daardoor is de dood ook een vreemde voor ons geworden. En het onbekende maakt bang. Kennis over rouw en verdriet kan die angst deels wegnemen.

Rouwexperts Luuc Smit en Manu Keirse houden daarom een vurig pleidooi om rouw opnieuw de broodnodige ruimte te geven in ons leven. Zij laten zien dat er meer dan één manier is om te rouwen. Ze schetsen een genuanceerd beeld van de vele gezichten van verdriet, ontmaskeren enkele hardnekkige mythes over rouw en bieden tegelijk ook de concrete handvatten aan die je kunnen helpen om houvast te vinden bij aangrijpend verlies.

Aanmelden kan via deze link:

https://www.wagneronline.nl/boeken/3.html?fbclid=IwAR2L7Z2HH0vQi3nWd-fabAWz1GwpyEg_QG_ISpGaU-O_P3nwSAg_xQ6IWz4


Misschien ook interessant om te lezen

Artikel 'Mooi Afscheid'
Artikel 'Mooi Afscheid'
In het septembernummer van De Noordwijker
Lees verder
Troostwandelingen
Troostwandelingen
Lopen in de natuur kan een helende werking hebben
Lees verder
Speciale Quilt voor Barbara
Speciale Quilt voor Barbara
Gemaakt door de dames van Quiltgroep De Bonnette uit Katwijk a/d Rijn
Lees verder