Gevolgen Coronavirus voor uitvaartbranche

Gevolgen Coronavirus voor uitvaartbranche

Omdat een uitvaart meer is dan een afscheid alleen...

Ook de uitvaartbranche wordt getroffen door het Coronavirus. 
 

Het advies van het RIVM is om niet te zoenen en geen handen te schudden tijdens het condoleren. Ook worden genodigden op het hart gedrukt weg te blijven als ze last hebben van hoesten, licht verkouden, snotterig, niet fit voelen, lamlendig, koortsig, longklachten. Deze waarschuwingen moeten we serieus nemen en tegelijkertijd ook ons verstand blijven gebruiken.
 

Wij namen als bedrijf de afgelopen tijd al de nodige maatregelen, zoals het gebruik van desinfecterende handgel voor alle mensen die kwamen condoleren en het verzoek om geen handen meer te schudden. In eerste instantie vond iedereen dat wat ongemakkelijk, wij ook.
 

We zijn er tenslotte zo aan gewend om iemand bij de begroeting de hand te schudden. 
 

Vanaf nu gaan de maatregelen nog een stap verder: geen bijeenkomsten meer met meer dan 100 personen. Dat vraagt veel van families in rouw en het vraagt de nodige creativiteit van ons om samen te zoeken naar een passend afscheid. Geen grote condoleances, maar kleinere momenten creëren, uitvaarten in besloten kring, of heel gericht uitnodigen. 
 

Gelukkig leven we in een digitaal tijdperk. Zo kunnen we gebruik maken van online condoleanceregisters en livestream verbindingen om op afstand toch uitvaartdiensten bij te wonen. Het team van Barbara blijft creatief meedenken en zoeken naar een passende oplossing in elke situatie. We hopen dat dit alles maar kort nodig zal zijn.
 

De familie die afscheid moet nemen van een dierbare heeft juist in deze verdrietige tijd behoefte aan meeleven. Zullen we dat met elkaar niet vergeten?

 


Misschien ook interessant om te lezen

Boekje 'Gemis'
Boekje 'Gemis'
'Gemis' een nieuw boekje van Barbara Noordwijk
Lees verder
'Reis door mijn rouw in 80 blogs'
'Reis door mijn rouw in 80 blogs'
Boekpresentatie
Lees verder
Welkom 'Allerzielen in 't Licht'
Welkom 'Allerzielen in 't Licht'
Herdenking van overleden dierbaren
Lees verder