Coronavirus; update oktober 2020

Coronavirus; update oktober 2020

Wat kan/mag er nu bij een uitvaart?

Het coronavirus heeft zich helaas opnieuw verder verspreid. Wat zijn nu vanaf 14 oktober 2020 de uitvaartregels voor een uitvaart in deze periode?

Zoals in de persconferentie van dinsdag 13 oktober besproken is moeten restaurants hun deuren sluiten. Dit houdt in voor de mensen die een “unieke” uitvaartlocatie willen hebben, zoals bijvoorbeeld een restaurant, dat dat op dit moment niet mogelijk is. U kunt wel gebruik maken van de zalen van een uitvaartlocatie bij een begraafplaats of crematorium of kerk. Hierbij dient men rekening te houden met een maximum van 100 personen binnen en maximaal 250 personen buiten als men de 1,5 meter regel kan handhaven. Personeel zoals fotografen, cateraars en videografen vallen niet onder het maximaal aantal gasten.

Het verzoek is dat men een mondkapje draagt maar dit is nog niet verplicht. Ondanks de aanscherpingen van de maatregelen op de groepsgrootte in openbare ruimtes, blijven uitvaarten dus uitgezonderd. Daar zijn wij dankbaar voor. Het RIVM heeft hierin te kennen gegeven hoe belangrijk het afscheid nemen van een dierbare is en de steun van mensen om je heen. Maar dit kan alleen als iedereen zich aan de regels houdt en de omstandigheden het toelaten. Soms kan het beter zijn in besloten kring afscheid te nemen. Hoe verdrietig ook...

Wanneer er gekozen wordt voor een andere locatie, bijvoorbeeld een zaal, dan gelden er andere regels. Houdt dan rekening met maximaal 30 personen binnen en maximaal 40 personen buiten, inclusief personeel, mits de 1,5 meter gehandhaafd kan worden.

De condoleance en horeca die na de plechtigheid plaatsvindt op dezelfde locatie worden uitgezonderd op de aangescherpte regels. Dit houdt in dat er na de plechtigheid nog steeds horeca, denk aan eten/hapjes en drank, aangeboden mag worden. Ook hierbij moet u rekening houden met een maximum van 100 personen binnen en maximaal 250 personen buiten als men de 1,5 meter regel kan handhaven.

Samen met u zoeken we naar een passend afscheid.
Heeft u vragen neem dan contact met ons op 071 - 36 46 006

Alleen samen krijgen wij Corona onder controle.


Misschien ook interessant om te lezen

Welkom 'Allerzielen in 't Licht'
Welkom 'Allerzielen in 't Licht'
Herdenking van overleden dierbaren
Lees verder
Dementievriendelijke uitvaartorganisatie
Dementievriendelijke uitvaartorganisatie
Areen van der Plas heeft met succes deze training afgerond en het certificaat behaald
Lees verder
Speciale Quilt voor Barbara
Speciale Quilt voor Barbara
Gemaakt door de dames van Quiltgroep De Bonnette uit Katwijk a/d Rijn
Lees verder