Afscheidswijzer editie Leiden Wassenaar

Afscheidswijzer editie Leiden Wassenaar

Van taboe naar tijdige oriëntatie.
Een taboe is datgene waar niet over gesproken mag worden. Vaak werkt dat beklemmend. Want juist het spreken over het onafwendbare kan ruimte bieden om verder te leven. De dood is te groot voor woorden, maar we ontkomen er geen van allen aan. Er over spreken neemt je verdriet niet weg, maar het biedt wel de mogelijkheid om samen na te denken over wat zingevend en troostend is voor jou. Wanneer iemand sterft wordt je leven overhoop gegooid en moet er ineens heel veel geregeld worden. En dan kan het gebeuren dat je achteraf terugkijkt met een gevoel van: 'had ik maar'. Spreken over de dood en over alle praktische zaken die hier mee samenhangen, kan ruimte bieden en rust geven om verder te leven. 

De Afscheidswijzer is een hulpmiddel voor een tijdige oriëntatie. Het boekje omvat een onpartijdige en integere informatiebron voor mensen die zich voorbereiden op hun eigen afscheid van het leven of de uitvaart van een naaste. De Afscheidswijzer is zorgvuldig samengesteld. Alle informatie over 'voor' overlijden, 'rond' overlijden en 'na overlijden zijn terug te vinden.

De Afscheidswijzer is gratis te verkrijgen bij openbare gelegenheden. Maar, u kunt het ook komen halen bij het Afscheidshuis Barbara aan de Gooweg 37 in Noordwijk.

Misschien ook interessant om te lezen

Speciale Quilt voor Barbara
Speciale Quilt voor Barbara
Gemaakt door de dames van Quiltgroep De Bonnette uit Katwijk a/d Rijn
Lees verder
Coronavirus; update oktober 2020
Coronavirus; update oktober 2020
Wat kan/mag er nu bij een uitvaart?
Lees verder
Nieuwe identiteit Barbara Uitvaartverzorging
Nieuwe identiteit Barbara Uitvaartverzorging
“Ieder mens zijn eigen wens”
Lees verder